Projecte WAOH

Els ecosistemes marins i els paisatges costaners d’Europa són únics. Tant la seva vívida fauna marina com el patrimoni oceànic mereixen ser coneguts i protegits.

La “Wildsea Atlantic Ocean Heritage Route” (o Ruta WAOH!) serà introduïda a un mercat global de més de 6 milions de bussejadors, 20 milions de practicants de snorkel i caiac i una indústria d’albirament de cetacis valorada en 2.000 milions d’euros. Per tal de desenvolupar un nou escenari turístic es crearan noves dinàmiques sostenibles en destinacions de “sol i platja”, esperant que el projecte sigui una font d’inspiració per a la creació i desenvolupament d’un nou model de turisme més sostenible en les destinacions costaneres emergents.

Com?

El projecte “Ruta WAOH: A Dive into Adventure”, en el qual exercim un paper actiu per promoure el turisme costaner sostenible, té com a objectiu principal el desenvolupament de la primera Ruta Europea de Busseig Sostenible. Serà la primera xarxa que connecta llocs de busseig (des de l’extrem sud de Portugal i Espanya fins a l’extrem nord, abastant Irlanda i el Regne Unit) que representen els valors compartits tant europeus com de patrimoni marítim.

La ruta promocionarà els 5.000 km de costa nàutica i atlàntica d’Europa com un itinerari turístic transnacional únic, tant per a bussejadors com per a ecoturistes. També, millorarà la sinergia entre esports nàutics com el busseig, l’snorkel i el caiac amb oportunitats d’ecoturisme marí (la indústria d’albirament de cetacis, entre d’altres), la reconeguda arqueologia marítima europea, museus i gastronomia. Aquesta fusió donarà lloc a una oferta innovadora de productes turístics transnacionals.

El projecte tindrà una durada de dos anys, fins a finals de 2019 i és una iniciativa conjunta de socis de 4 països europeus (Espanya, Regne Unit, Irlanda i Portugal):

  • Travelecoology (coordinador de projectes, ES)
  • Donegal County Council (IE)
  • Fórum Oceano (PT)
  • Turismo de Galicia (ES)
  • Visit Cornwall (Regne Unit)
  • SUBMON (ES)
  • World Cetacean Alliance (Regne Unit)

Aquest projecte té el suport del Fons Europeu per a la Pesca i a través de l’Agència Europea de la Petita i Mitjana Empresa (EASME) i la Comissió Europea (UE).