Projecte Sea Change

L’Oceà fa del planeta Terra un lloc habitable. El medi marí és una font de beneficis vital per a la salut humana.

Com?

Des de març del 2015 fins al febrer del 2018, el projecte Sea Change pretenia establir un canvi fonamental en la forma en què els ciutadans europeus veuen la seva relació amb el mar, apoderant-los com a ciutadans amb coneixements oceànics, perquè prenguin mesures directes i sostenibles en favor d’uns mars i oceans sans, unes comunitats saludables i, en última instància, un planeta sa.

El projecte Sea Change va involucrar a una àmplia gamma d’audiències -des de científics a mariners, des d’alumnes a responsables polítics-. Sea Change no només tracta sobre la vital importància d’un Oceà saludable i la seva relació amb la salut humana, aquest projecte també tracta sobre el paper que juguen les persones per mantenir activitats i hàbits de salut pro-oceànics (a través de simples accions quotidianes), que deixen un llegat de consciència i cura cap al recurs més important del planeta: l’Oceà.

Els objectius clau de Sea Change:

– Recopilar informació sobre els vincles entre l’Oceà i la salut humana, basant-se en els resultats de la recerca més recent.

– Aprofitar les últimes investigacions socials sobre les actituds, percepcions i valors dels ciutadans i les parts interessades per ajudar a dissenyar i implementar activitats de mobilització exitoses centrades en l’educació, la comunitat i els actors de la governança, dirigides directament a la ciutadania.

– Aprofitar la important labor realitzada fins avui, adoptant les millors pràctiques i integrant la cultura oceànica en les iniciatives i xarxes estratègiques establertes, a fi de contribuir a augmentar al màxim la repercussió i garantir la sostenibilitat.

– Vetllar perquè els esforços per mantenir una societat amb competències oceàniques a Europa continuïn més enllà de la vida de Sea Change, mitjançant codis de bones pràctiques, campanyes públiques i altres activitats comunitàries en curs.

– Assegurar que totes les activitats de Sea Change siguin acuradament monitoritzades i avaluades per assegurar la màxima sostenibilitat, efectivitat i eficiència.

– Garantir l’intercanvi de coneixements amb els socis transatlàntics per tal d’aconseguir un enfocament global en la protecció dels mars i oceans compartits del planeta.

Vols saber més sobre aquest increïble projecte i els seus resultats? Visita http://www.seachangeproject.eu/

CULTURA OCEÀNICA

La majoria dels ciutadans europeus no són conscients de la importància mèdica, econòmica, social, política i mediambiental del mar per a Europa ni per la resta del món. Molts de nosaltres no som conscients de com les nostres accions quotidianes poden tenir un efecte acumulatiu en la salut de l’Oceà, un recurs necessari que ha de ser protegit perquè existeixi tota la vida al planeta Terra.

Podeu trobar tots els vídeos de la campanya INTRODUEIX PETITS CANVIS AL TEU DIA A DIA PER CUIDAR DEL MAR: #OurOceanOurHealth al canal de YouTube de SUBMON

Aquest projecte va ser finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea.