Neteja de platges i fons marins

L’equip de SUBMON és àmpliament conscient de la importància de mantenir l’Oceà net i sa.

Creiem que cada persona pot exercir un paper important i ajudar a preservar els ecosistemes marins reduint la quantitat de residus produïts, gestionant-los correctament i participant en activitats per tal de retirar-los del medi ambient. En conseqüència, també creiem que és important no només retirar els residus del medi marí, sinó aprendre a caracteritzar-los, a fi d’obtenir dades valuoses que puguin ajudar a assolir una gestió més eficaç i a adoptar hàbits de consum responsables.

Com?

Hem organitzat més de 20 neteges del medi marí. A més, des del 2016 hem participat activament en la campanya “Let’s Clean up Europe”, un esdeveniment anual que promou activitats de neteja als països europeus. Per últim, hem participar a les dues edicions de “l’Ultra Clean Marathon”, una iniciativa catalana que combina la pràctica esportiva i la recollida de deixalles, per donar a conèixer la quantitat de residus que es poden trobar al medi ambient.

Aquest projecte va comptar amb el suport de Fundació Biodiversitat (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient).