Missatge en una ampolla

La campanya Missatge en una Ampolla va reptar a la gent a canviar la seva relació amb l’Oceà sense importar on es trobessin. La iniciativa va ser llançada el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny de 2017.

Entre setembre i novembre de 2017, sis ampolles van recórrer sis rutes diferents per tota Espanya.

Cada ruta implicava tan zones costaneres com interiors, conscienciant sobre els efectes que tenen les nostres accions en el medi marí, sense importar on ens trobem.

Inicialment, es van inscriure 50 participants (escoles, clubs de busseig, famílies, parcs naturals, residències per a gent gran, etc.). En total, “Missatge en una ampolla” va recórrer 8.500 km, amb més de 10.000 persones involucrades en més de 110 activitats.

Els participants van realitzar petites accions per a afrontar el gran repte de canviar la relació entre els ciutadans espanyols i l’Oceà. Accions com triar bosses i ampolles reutilitzables en lloc de bosses de plàstic, no tirar el plàstic pel vàter, neteges de platges i/o rius, etc. Missatge en una ampolla va destacar el fet que una sola persona no pot salvar el planeta, però totes juntes sí que podem. La cerimònia final es va celebrar al CENEAM, on les sis ampolles es van trobar de nou i romanen exposades.

Vols veure totes les fotos i vídeos? Pots consultar la pàgina web de “Message in a Bottle“. 

Va ser una iniciativa dins del marc de Sea Change, un projecte de la UE finançat pel programa H2020.