Mar Interior

L’objectiu del projecte Mar Interior era apropar el mar a l’alumnat de diferents escoles rurals de províncies espanyoles sense litoral.

Com?

Per aconseguir l’objectiu, al 2016 es van realitzar tallers interactius d’educació ambiental a escoles rurals de l’interior, mostrant la importància de l’Oceà, les seves espècies i els problemes de conservació als quals s’enfronten. Aquests tallers estaven dirigits a alumnes de 6 a 12 anys, alguns dels quals mai havien vist l’Oceà.

Més enllà de les xerrades, també es va dotar a les escoles amb recursos educatius creats exclusivament per al projecte, amb la l’objectiu d’animar-les a seguir treballant la temàtica marina a classe.

Els resultats de les 3 edicions del projecte van ser: 78 dies de ruta, més de 10.300 km recorreguts, 103 escoles rurals visitades de 18 províncies i arribant a gairebé 2500 alumnes.

Tots els recursos educatius creats pel projecte (dossiers pel professorat/alumnat i un banc d’imatges d’espècies marines) estan disponibles a la pàgina web del projecte, on es poden descarregar gratuïtament.

Aquest projecte ha comptat amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad (Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient) i l’Obra Social La Caixa.