PINTA I DESCOBREIX EL FONS MARÍ
Us presentem una nova iniciativa per tal d’acostar el mar a tots els nens i nenes que passen per davant les oficines de SUBMON. Aquest és el primer d’un seguit de dibuixos que es podran agafar i col·leccionar.
El seguit de fotografies d’aqui sota us serviran per veure les espècies en el seu hàbitat i saber amb quins colors les podeu pintar. Sota cada fotografia hi ha també una breu “cita per pares i mares ” per explicar-los de quin tipus d’animals i plantes es tracta.
Posidònia: És una planta que viu al fons del mar, té arrels i fa flors. Les platges on se’n troba són de molt bona qualitat.
Nacra: És un mol•lusc com les petxines i els musclos; és el més gran del nostre mar i sempre viu on hi ha posidònia.
Cogombre de mar: És un animal que menja sorra per alimentar-se dels animals i restes de plantes que es troben entre els grans. És del mateix grup que les garotes i les estrelles de mar.
Medusa ou ferrat: És una de les meduses més grans del Mediterrani, molt fàcil d’identificar per tenir forma d’ou ferrat. Entre els seus tentacles s’amaguen petits peixos.
Escòrpora: Aquest peix sovint queda molt amagat perquè la seva coloració s’assembla a la de les roques on viu. Té espines a les aletes amb verí; si les toquem pot provocar-nos molt de mal.
Cranc ermità amb anèmones: Aquest cranc viu dintre de la closca d’un cargol sobre la que hi viuen anèmones. D’aquesta relació el cranc rep la protecció de les anèmones i les anèmones la mobilitat que li dona el cranc.
Pop: Té vuit tentacles; a cadascun d’ells té dues línies de ventoses que utilitza per enganxar-se i moure’s pel fons marí
Planària rosa: És un cuc pla que té un olfacte excepcional per detectar l’aliment a molta distància. Es poden dividir en dos per reproduir-se.
Anèmone groga: Tot i que s’assemblen a flors, les anèmones són animals. Al mig dels seus tentacles hi tenen una boca per on digereixen els petits animals dels quals s’alimenten.
Estrella de mar vermella: És de color vermell i pot arribar a tenir fins a 7 braços. Viu sobre roques on s’alimenta d’esponges.