L’impacte dels residus plàstics arriba a les profunditats de l’oceà
Un grup de científics de la Universitat de Newcastle han descobert una nova espècie d’amfípode que viu a les profunditats de l’Oceà. Aquest descobriment es va fer en un estudi realitzat a la fossa de les Mariannes, un dels llocs més remots de l’Oceà Pacífic entre Japó i Filipines, a uns 7000 metres de profunditat. La investigació ha tingut molta transcendència, no tant pel fet de descobrir una nova espècie, sinó pel nom amb el que se l’ha catalogat: Eurythenes plasticus.
Eurythenes plasticus o una forma de cridar l’atenció sobre l’impacte de la contaminació per plàstics



El nom és degut al descobriment de fibres plàstiques a l’interior del seu organisme, fet que resulta impactant si tenim en compte que s’ha trobat a una de les zones més remotes i inexplorades del planeta.
Aquesta notícia és una mostra més de la magnitud del problema de la presència de residus plàstics a l’Oceà, demostrant la seva resistència a la degradació i la gran capacitat de dispersió que tenen un cop entren al medi marí. La investigació va ser publicada fa uns dies a la revista científica Zootaxa.
Si més no, ens hauria de fer reflexionar el fet que apareguin residus d’origen antròpic a l’interior d’organismes desconeguts que viuen a més 7000 metres de fondària… no?