L’agenda del JPI Oceans inclou el soroll marí i té com a objectiu recolzar la Directiva Marc sobre la Estratègia Marina en la implementació del Descriptor 11
L’any passat va tenir lloc a Brussel·les el primer seminari sobre soroll submarí sota el paraigües de la iniciativa JPI Oceans. L’objectiu era promoure la integració transversal de diferents sectors de la comunitat científica d’investigació, centrant-se en el problema del soroll subaquàtic en el medi marí amb rellevància científica i dins dels marcs de regulació nacionals. També es pretenia analitzar l’impacte en la opinió pública de les relacions entre les persones i les activitats que es realitzen al mar.
JPI Oceans es una plataforma intergovernamental que vol incrementar les inversions nacionals en investigació i innovació relacionades amb el medi marí.
Unint forces, JPI Oceans es focalitza en construir col·laboracions a llarg termini entre els estats membre de la Unió Europea, països associats i col·laboradors internacionals. La plataforma dóna peu a que els seus integrants disposin d’una veu compartida, una agenda estratègica i un pla d’acció orientat a aquells reptes complexes relacionats amb l’oceà i que no poden ser resolts a nivell nacional.
JPI Oceans vol afegir valor a les inversions nacionals en investigació i innovació marina a través de una alineació de les prioritats nacionals i la implementació d’accions conjuntes. Al recolzar la investigació i la innovació, JPI Oceans està ajudant a garantir que la societat tingui un millor coneixement dels mars i oceans i del potencial per al creixement sostenible i de les” feines blaves”. Al mateix temps, aborda els reptes del canvi climàtic i l’impacte humà en l’oceà.
Roma 2020
En el seminari de gener de 2019 es va aconseguir identificar la falta de dades quant a investigació en tecnologia, el coneixement de l’impacte del soroll, la propagació del so i els mesuraments i necessitats per a la implementació del marc regulador a Europa. Aquest gener, s’ha realitzat un segon seminari a Roma.
Aquesta vegada, els experts han treballat per a identificar les prioritats que portaran a estructurar i permetre accions, reforçant la idea de la necessitat de recopilar dades estandarditzades, la reducció de l’estrès al disminuir la inserció de soroll i energia antropogènics al paisatge sonor marí, al millorar les estratègies de mitigació i aconseguir un consens sobre les mesures de mitigació.
Hola, grup de submon, fa uns anys, bem fer una sortida amb la Mireiya, amb el meu vajell, a veure els dufins, i ella ens va portar fins abon estaven els maravellosos dufins, va ser un demati fantastic, ara degut que les lesions de una caiguda a la feina,ja no ting el vajell, i simplement volia sapiguer que feu, ja que no se notisias de la Mireiya.
Hola Antonio, gràcies pel teu comentari.
A SUBMON continuem treballant en projectes per a la conservació del medi marí, si vols veure més de la nostra activitat ens pots seguir a les xarxes socials i subscriure’t al butlletí de notícies de la web.
Creiem que et refereixes a la Miriam, actualment ella està treballant en projectes a les Açores.
Esperem que et recuperis aviat i puguis seguir gaudint del mar. Salut!