Instal·lació de fondejos de baix impacte NARVAL en un projecte per avaluar la recuperació de la Posidònia.
Les actuacions formen part d’un projecte de la Universitat de Girona i la “Fundación Biodiversidad”, i compta amb la col•laboració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
La setmana passada SUBMON va instal·lar 4 fondejos de baix impacte NARVAL® a la Cala Montgó (Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter), en zones on anteriorment s’havien retirat fondejos de formigó que afectaven la posidònia (Posidonia oceanica). La substitució de morts de formigó per fondejos NARVAL® és una eina efectiva per a la conservació de les praderies de posidònia i d’altres fanerògames marines.
Procés d’instal·lació d’un fondeig NARVAL®Els fondejos s’han instalat en el marc d’un projecte dirigit pel Departament de Física de la Universitat de Girona, que estudiarà l’hidrodinàmica associada al nou sistema de fondeig i la seva relació amb la recuperació de la posidònia. SUBMON durà a terme durant un any el seguiment de l’evolució de la posidònia en les zones on s’han instal•lat aquest tipus de fondejos. Un total de 140 feixos de posidònia han estat marcats, per tal de fer un seguiment demogràfic que permetrà identificar el naixement de feixos nous.
Detall del marcatge de feixos de posidòniaDurant aquest seguiment anual, també s’analitzarà la variació de la densitat de feixos per metre quadrat i el percentatge de cobertura dels feixos de posidònia a les zones on s’han instal•lat els fondejos NARVAL®.
Zona de posidònia junt a un fondeig NARVAL®, on s’estudiaran els paràmetres de densitat i cobertura