Noticias/News/Notícies

WMMC’19: El futur dels mamífers marins, tant en conservació com en recerca, passarà aquest desembre per la ciutat de Barcelona

on 4 de Desembre de 2019

La World Marine Mammal Conference ja és aquí. Barcelona acollirà la conferència més multitudinària que s’hagi fet mai sobre la recerca i la conservació de mamífers marins, i estem orgullosos de dir que SUBMON ha estat un dels co-organitzadors. El juny del 2017 vam rebre un correu on se’ns deia que Barcelona era la seu escollida. Han estat dos anys de molta feina, hores i compromís per part de l’equip, una feina voluntària que des de l’entitat es valora ara amb la satisfacció d’haver reunit 2500 participants de 95 països diferents. Durant el congrés, hi haurà més de 700 presentacions i un espai amb 1200 pòsters i estands de 42 empreses, organitzacions i administracions que treballen en recerca i conservació de mamífers marins.

El WMMC està impulsat per la European Cetacean Society i la Society for Marine Mammalogy, i co-organitzada per SUBMON i la Universitat de Barcelona. L’objectiu des del principi ha sigut organitzar un congrés realment mundial i per això s’han destinat esforços en aconseguir representativitat del màxim d’àrees geogràfiques i de grups que treballen amb aquestes espècies, tot i sent diferents nivells de recerca. Un congrés on es tindran en compte criteris de sostenibilitat i on s’aprofitarà el col·lectiu d’investigadors reunits per a promoure una Declaració de Barcelona que pugui marcar la recerca i la conservació en mamífers marins per als propers anys.

Es consideren mamífers marins els cetacis (balenes, dofins i marsopes), els pinnípedes (les foques, els lleons marins i la morsa), els sirènids (els manatís i el dugong) i també s’hi inclouen la llúdriga de mar i l’ós polar.

Podeu consultar la nota de la UB i aquest vídeo per a més informació:

Share this post:
SubmonWMMC’19: El futur dels mamífers marins, tant en conservació com en recerca, passarà aquest desembre per la ciutat de Barcelona