Noticias/News/Notícies

Es presenta el projecte de custòdia marina a la VI Reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori

on 27 d'Octubre de 2009

 SUBMON ha assistit a la VI Reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), que es va celebrar durant els dies 22,23 i 24 d’octubre a Santa Eulàlia de Puig-Oriol, a la comarca del Lluçanès.

La XCT, constituïda l’any 2003 a Vic, és una organització sense ànim de lucre i  formada per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori a Catalunya. Aquest concepte es defineix com a un  conjunt d’instruments que utilitzen organitzacions socials i ciutadanes per conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural de llocs concrets i que requereix la col•laboració dels propietaris d’aquests indrets.

    

                                L’espai va donar peu a l’encontre d’entitats de custòdia

Sota el lema “Junts conservem el patrimoni: La custòdia del territori, cosa de tots.” es van desenvolupar els actes de la reunió, que tenien com a objectius el promoure un coneixement social ampli i una major participació ciutadana en la custòdia del territori,  exposar les eines fiscals i legislatives pels acords de custòdia, impulsar l’intercanvi entre entitats de custòdia,  fer partícips als propietaris i presentar els diversos àmbits d’aplicació de la custòdia: marina, fluvial, agrícola, etc.

L’acte d’inauguració va ser presidit per l’Honorable Conseller del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, sr. Francesc Baltassar, pel president de la XCT, sr. Francesc Giró , el Director de l’escola politècnica superior de Vic, el sr. Josep Ayals, el president del Consorci Lluçanès,  el sr. Josep Mº Masramon i l’alcaldesa de Lluçà, la sra. Eva Boixadé.

A l’acte també hi van assistir la Directora General del Departament de Medi Ambient i Habitatge, la sra. Núria Buenaventura i la directora de la Fundació Biodiversidad, la sra. Ana Leiva, així com altres personalitats.

  

  Ponència de salvador Grau sobre la                 Sala d’exposició de posters
 nova llei de la biodiversitat catalana

Durant els tres dies es van realitzar reunions específiques, espais de trobada entre entitats, una visita a una finca i comunicacions orals relacionades amb diversos temes de la custòdia del territori.

SUBMON va participar a la reunió amb la presentació d’un pòster acompanyat d’una comunicació escrita on s’exposava el projecte de custòdia titulat “Accions de custòdia per promoure la conservació de l’àrea marina Canons del Maresme”, on presentava el nou projecte de custòdia marina que l’entitat ha iniciat recentment amb el suport de la Direcció General de Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Share this post:
rootEs presenta el projecte de custòdia marina a la VI Reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori

Related Posts

Take a look at these posts