Noticias/News/Notícies

Un terç de la pesca accidental són individus juvenils

on 19 de Novembre de 2019

El Mar Mediterrani és un dels mars amb més sobrepesca del món. Aquest factor, sumat a l’augment en els últims anys de les pesqueries menys selectives, genera un número molt elevat de pesca accidental o ‘bycatch’.

La pesca accidental o ‘bycatch’ és la part d’una captura pesquera comercial que consisteix en animals marins que no interessen per a la pesqueria en qüestió, ja sigui perquè no és l‘espècie objectiu, no te valor comercial o perquè l’espècie està protegida.

Pel que fa a les espècies no objectiu, Oceana va declarar davant la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM) que “un terç dels individus descartats per ‘bycatch’ al Mediterrani són individus juvenils, demanant que es comenci a treballar en la protecció de les zones de posta i cria així com en l’establiment de talles mínimes per als descarts de totes les espècies comercials”.

A més, segons la Unió Internacional de Conservació de la Natura (IUCN) la captura accidental d’espècies vulnerables en les arts de pesca és una amenaça clau al mar Mediterrani per a diversos grups taxonòmics, incloent tortugues marines, aus marines, mamífers marins, peixos cartilaginosos, coralls i esponges.

La solució al problema del ‘bycacth’ es contempla des d’una aproximació multidisciplinar i amb diferents actors per trobar arts de pesca cada cop més selectius. La nostra aportació és treballar des de la vessant de la conservació, per això des de SUBMON promovem estratègies de custòdia marina i fomentem les arts de pesca tradicionals i selectius que permetin una extracció sostenible dels recursos marins.

 

https://eu.oceana.org/es/prensa-e-informes/comunicados-de-prensa/oceana-pide-que-se-protejan-los-pezquenines-en-el

Share this post:
SubmonUn terç de la pesca accidental són individus juvenils