Noticias/News/Notícies

S’inicia el projecte de participació ciutadana “Dofins metropolitans” en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona

on 11 de Juny de 2012

SUBMON en col•laboració amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquesta setmana un projecte conjunt de participació ciutadana per tal d’obtenir informació sobre els dofins que habiten a les nostres costes, amb l’objectiu de promoure’n l’estudi i la conservació.

Dofins metropolitans” és una plataforma d’informació  pública, que pretén fomentar un major coneixement a nivell social sobre els cetacis (dofins i balenes), així com implicar als sectors usuaris del mar en la seva conservació,  alhora que es crea una base de dades que aportarà informació valuosa a la conservació d’aquestes especies.

A través d’aquesta pàgina es podran fer arribar els albiraments que el sector de la nàutica d’esbarjo realitza durant les navegacions al voltant de l’àrea propera a Barcelona (Barcelonès i Maresme), així com penjar-ne les fotografies.

Delfines mulares (Tursiops truncatus)

Dofins mulars (Tursiops truncatus) al Maresme

El projecte s’engloba dins d’una iniciativa de l’entitat SUBMON  de promoure un àrea de custodia marina, que ajudi a la conservació i estudi dels cetacis de les nostres aigües.

La custòdia marina es defineix com “una estratègia que intenta generar la responsabilitat dels organismes competencials i dels usuaris del medi marí en la seva conservació i el bon ús dels seus recursos naturals, culturals i paisatgístics”.

Share this post:
rootS’inicia el projecte de participació ciutadana “Dofins metropolitans” en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona

Related Posts

Take a look at these posts