Noticias/News/Notícies

La Declaració de Barcelona: Junts per la Ciència i la Conservació dels Mamífers Marins

on 17 de Desembre de 2019

La setmana passada va acabar el World Marine Mammal Conference, un esdeveniment que durant una setmana va reunir a Barcelona 2700 persones de 95 països diferents  vinculades a la recerca i a la conservació dels mamífers marins. Des de SUBMON, com a comitè organitzador del WMMC’19, vam creure des d’un principi que si tots i totes érem aquí… quelcom havia de passar. Per això en aquestes darreres setmanes s’ha estat treballant en consensuar una Declaració com ha llegat del congrés que permeti millorar la recerca, la conservació i l’educació i crear sinèrgies entre científics i el diferents col·lectius interessats de  la societat.

La Declaració de Barcelona demana el Compromís dels signants en un seguit de principis clau i  en tres objectius específics:

Principis clau:

Els signants de la Declaració de Barcelona es comprometen a:

  • Dur a terme un treball científic de la més alta qualitat
  • Compartir àmpliament aquest treball amb el públic a tots els nivells a través dels canals apropiats
  • Inspirar i motivar el públic perquè protegeixi els mamífers marins i els ambients que habiten
  • Comprometre’s amb els responsables de la formulació de polítiques per garantir que els esforços de gestió i conservació es basin en la millor informació científica disponible
    Enfortir les col·laboracions existents i buscar-ne de noves més enllà de les disciplines i fronteres
  • Assessorar i donar suport als estudiants perquè sempre mirin cap al futur de manera creativa

 Objectius específics

Objectiu 1: Millorar la conservació dels mamífers marins més enllà de les fronteres nacionals, en particular a través de les àrees marines protegides a Alta Mar.

Objectiu 2: Millorar i enfortir la col·laboració internacional per a (1) assegurar una resposta coherent i d’alta qualitat als mamífers marins encallats a tot el món, i (2) donar suport als esforços de conservació de les espècies en perill d’extinció.

Objectiu 3: Utilitzar la ciència, l’educació i les polítiques per a reduir la mortalitat dels mamífers marins en les interaccions amb les activitats pesqueres, que és actualment la principal causa de mortalitat induïda per l’home.

La declaració va ser signada in situ per més de 8oo persones i va ser entregada al Conseller de Territori i Sostenibilitat en una rebuda al Palau de la Generalitat per part d’una delegació del WMMC’19. La Declaració de Barcelona estarà en breu on-line per a ser adoptada tant per particulars com per organitzacions, universitats i centres de recerca.

Share this post:
SubmonLa Declaració de Barcelona: Junts per la Ciència i la Conservació dels Mamífers Marins