Noticias/News/Notícies

Foques, dofins i Natura 2000 : col·laboració amb l’Ionian Dolphin Project

on 9 d'Octubre de 2019

Aquest octubre hem iniciat una col·laboració amb el Ionian Dolphin Project de Tethys Research Institute per els propers tres anys en un projecte que mitjançant la recerca vol facilitar la incorporació d’una gestió adecuada de les poblacions de mamífers marins en el  Pla de Gestió de l’Àrea Natura 2000 del Mar Jònic Interior, a Grècia.

La  recopilació de dades i les reunions amb els diferents stakeholders permetran estructurar un procés participatiu que tindrà com a objectiu consensuar el Pla de Gestió per la zona .

L’Àrea Natura 2000 del Mar Jònic Interior, oficialment catalogada com  –  és una zona extensa de  88250 Ha de les quals el 98% son zona marina. D’entre les especies de l’Annex II de la Directiva Hàbitats que van permetre catalogar l’Àrea com a LIC (lloc d’interés comunitari) en destaquen  el  dofí mular (Tursiops truncatus) el vell marí (Monachus monachus) i la tortuga verda (Chelonia mydas). A més la zona s’hi troben gran i denses extensions de  Posidònia (Posidonia oceanica) una planta marina protegida també per la legislació europea. El dofí comú (Delphinus delphis) i la nacra (Pinna nobilis) son també especies present a l’Àrea amb altres graus de protecció.

L’Àrea Natura 2000 esta delimitada a l’oest per  les tres gran illes jòniques de Lefkada, Ítaca  i  Kefalonia, al nord i a l’est per la Grècia continental i en l’arc sud per un seguit d’illes i illeto més petites com Arkoudi, Meganisi, Kithros, Skorpios, Skorpidi, Sparti, Madouri, Formikoula, Atokos, Kalamos, Kastos i  Vromonas.

 

L’Ionian Dolphin Project, un projecte de Tethys Research Institute porta treballant més de 25 anys a la zona i te com a missió assegurar la viabilitat a llarg termini dels mamífers marins a les aigües costaneres del mar Jònic.

Share this post:
SubmonFoques, dofins i Natura 2000 : col·laboració amb l’Ionian Dolphin Project