Noticias/News/Notícies

Finalitzem el projecte “Un mar sense deixalles”

on 10 de Desembre de 2019

Aquest projecte, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha servit per divulgar entre l’alumnat d’educació primària de la ciutat què són les deixalles marines i quins problemes provoquen.

El projecte ha comptat amb la participació de 5 centres educatius (escola Grèvol, escola Josep Maria de Sagarra, escola La Sedeta, escola Rubén Darío i escola Voramar), implicant a un total de 262 nens i nenes. Al llarg del projecte s’han realitzat 5 activitats/tallers, un amb cada escola, que han consistit en dur a terme una xerrada per divulgar la problemàtica de les deixalles marines entre l’alumnat i fer un mostreig dels residus acumulats en diferents platges de la ciutat (Barceloneta, Bogatell, Nova Mar Bella, Sant Miquel i Somorrostro). El fet de realitzar aquesta segona part de l’activitat a la platja va impactar molt a l’alumnat, ja que es va adonar de la quantitat de residus de mida petita que s’acumulen en platges aparentment netes.

A mode d’exemple, en només 5 accions de retirada de residus per part de nens i nenes d’educació primària, es van recollir més de 4000 burilles de cigarret, prop de 2500 fragments de plàstic i més de 350 bastonets de les oïdes. Aquest fet ens hauria de fer reflexionar com a societat.

Share this post:
SubmonFinalitzem el projecte “Un mar sense deixalles”