Noticias/News/Notícies

SUBMON entra al Consell de Membres de la Xarxa de Custòdia del Territori: Xa assemblea i tret de sortida del 3er Pla Director .

on 31 de May de 2011

SUBMON membre del nucli actiu del Grup de Treball de Custòdia Marina, ha entrat a formar part del Consell de Membres de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) en el decurs de la seva  Xa assemblea celebrada a Sant Pau de Seguries el passat 27 de maig.  En l’assemblea es van aprovar l’exercici econòmic corresponent,  les activitats realitzades el 2010 i també es va iniciar el procés participatiu per a l’elaboració del 3er Pla Director de la XCT.

En el decurs de la presentació es va constatar el grau d’acompliment dels objectius establerts i els Grups de treball de Custòdia Marina, Fluvial i Agrària, van presentar també les activitats realitzades per cada un d’ells en l’exercici 2010.

Després de la presentació i l’aprovació dels objectius i el pressupost 2011, Francesc Giró d’AccióNatura, i actuant com a president de la XCT, va donar pas a la votació per establir la nova proposta de membres que conformaran el Consell de Membres de la XCT en els propers anys.

El nou Consell de Membres que va sortir elegit està presidit per na Montse Barniol (Consorci del Lluçanès),  i el conformen Silvia Gili (AccióNatura), Jordi Castillo (Estació Biològica Pallars Jussà) Sergí Marí (GOB-Menorca), Ricard Estrada (Ajuntament de Sabadell), Ona Yanez (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya), Jordi Puig (Ajuntament l’Ametlla del Vallès), Marc Vilaür (Fundació Emys), Manel Gazo (SUBMON), Júlia Garcia (Fundació Catalana de l’Esplai) Marc Ordeix (Centre Estudi dels Rius Mediterranis) i Ricard Farriol (Centre de Propietat Forestal).

Després de l’aprovació del nou consell, es va iniciar el procés d’elaboració del 3er Pla Director de la XCT, que tindrà com a objectiu marcar l’estratègia a seguir per la XCT en el període (2011-2016). El procés vol ser dissenyat a partir de la col•laboració de les organitzacions, membres i col•laboradors de la XCT. Es pot consultar l’evolució d’aquest procés visitant la web la XCT, tot i que en un pas endavant cap al món 2.0, s’espera que el compte de twitter de la XCT (@XCTcat) i el hashtag creat expressament per al Pla Director #xct2016 siguin una via de fàcil i de ràpid accés per a tots aquells que en vulguin estar informats o participar-hi.

La Xarxa de Custòdia del Territori  es va constituir el març de 2003 amb l’objectiu de treballar amb les activitats de custòdia i amb d’altres organitzacions del territori per impulsar l’ús de la custòdia com a estratègia de conservació del recursos i dels valors naturals, culturals i paisatgístics. SUBMON va entrar a formar part de la XCT l’any 2008 i es va incorporar també al nucli actiu del Grup de Treball de Custòdia Marina. En l’actualitat du a terme el projecte de custòdia marina conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya  per tal de promoure “Accions de participació social per a  la promoció i protecció de l’ àrea marina Canyons  del Maresme”.

Share this post:
SubmonSUBMON entra al Consell de Membres de la Xarxa de Custòdia del Territori: Xa assemblea i tret de sortida del 3er Pla Director .