Noticias/News/Notícies

Barcelona acull una de les concentracions més importants de vaixells dedicats a la conservació i sensibilització del Medi Marí

on 10 de October de 2008

El Moll de la Fusta de Barcelona ha reunit durant uns dies una de les més grans concentracions d’embarcacions d’organitzacions  que  treballen per la conservació dels oceans i la vida marina, tant a nivell local com a nivell global. “Rumb a Barcelona” és una iniciativa promoguda dins del marc d’activitats del Congrés Mundial per a la Conservació de la Natura 2008, celebrat durant la setmana del 5 al 15 d’octubre a la ciutat.
Passejant aquests dies pel recinte del moll, es podia gaudir de la visita a embarcacions de la envergadura del Tara, un vaixell preparat per a expedicions polars, que ha realitzat recentment una expedició de 16 mesos per l’Àrtic, evidenciant els efectes del canvi climàtic sobre aquests indrets.

 

 

 

 

 

Altres vaixells oceanogràfics o dedicats a la investigació, conservació i sensibilització marina presents en aquesta concentració, han estat el Mar Viva i el Ranger, d’Oceana, o el vaixell de WWF/Adena i els  d’altres d’entitats  provinents de França, Itàlia o Mònaco.
A partir del 14 d’octubre les embarcacions començaran la navegació de retorn cap a als seus ports d’origen.

La UICN és la xarxa ambiental de caràcter global més gran i antiga del món. La UICN és una unió democràtica que reuneix més de 1000 organitzacions governamentals i no governamentals, a més d’uns  11.000 científics voluntaris i experts a voltant de 160 països.
El Congrés a Barcelona ha reunit a més de 8.000 líders mundials responsables de la presa de decisions sobre el desenvolupament sostenible: de governs, d’ONG, sector privat, Nacions Unides i l’acadèmia.
Durant  els 10 dies de Congrés  s’han organitzat més de 800 esdeveniments, a més de les assemblees. La finalitat de tots els esdeveniments es compartir coneixements, crear consens i enteniment, així com forçar noves aliances i associacions.

Share this post:
rootBarcelona acull una de les concentracions més importants de vaixells dedicats a la conservació i sensibilització del Medi Marí