Noticias/News/Notícies

Un centenar de persones assisteixen a la conferència realitzada dins del marc d’activitats de la Setmana Europea del Tauró

on 17 de October de 2008

“Els taurons han habitat el nostre planeta des de fa més de 450 milions d’anys. Han sobreviscut a 5 extincions massives i pràcticament conserven a nivell evolutiu les mateixes característiques que els seus avantpassats en els darrers 200 milions d’anys. Per això, es fa estrany pensar, que animals que estan tan ben adaptats al medi on viuen, hagin experimentat una disminució vertiginosa de les seves poblacions en menys de 100 anys” 
Per aquest motiu i dins del marc de la Setmana Europea del Tauró i com a membre de la Shark Alliance, Submón conjuntament  amb el CIB (Club Immersió Biologia) va organitzar una xerrada divulgativa sobre la situació mundial dels taurons a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.
La xerrada titulada com “Taurons: Depredadors o preses? Problemes de conservació i possible solucions” va córrer a càrrec del biòleg de Submón Alex Bartolí, que va abordar d’una forma molt accessible temes com la responsabilitat de la flota pesquera espanyola en la conservació dels  taurons, el finning i la manca de legislació actual, les dades de captures a nivell mundial i les propostes de científics i conservacionistes en referència a la protecció d’aquests animals.

Un centenar de persones van assistir a la xerrada, participant, a més, en altres activitats emmarcades dins d’aquesta setmana; una recollida de signatures per tal de promoure un Pla d’Acció Eficaç per a la protecció dels elasmobranquis a la UE i el muntatge d’un foto wall.
D’aquesta manera, des de Submón s’han volgut sumar esforços a una iniciativa que promou la conservació dels elasmobranquis arreu del món, així com donar a conèixer la responsabilitat .
Volem agrair al CIB l’oportunitat i la col•laboració aportada en aquesta iniciativa.

Assistents a la xerrada donant suport a la conservació dels taurons

 Equip de SUBMON

Share this post:
rootUn centenar de persones assisteixen a la conferència realitzada dins del marc d’activitats de la Setmana Europea del Tauró