Noticias/News/Notícies

SUBMÓN realitza la primera edició del curs “tècniques d’estudi: Submarinisme científic”

on 14 de July de 2009

SUBMON ha realitzat del 6-10 de juliol d’enguany,  la primera edició del curs de formació universitaria “Tècniques d’estudi pel submarinisme científic”  que ha estat impartit dins de l’oferta de cursos d’estiu del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM).

 

              Alumnes durant les pràctiques a mar

Aquest curs es basa en donar conèixer les tasques i tècniques que els submarinistes esportius, a través de l’escafandre autònoma poden dur a terme en les immersions de recerca i registre de dades de l’àmbit de l’estudi i la conservació del medi ambient marí.

El curs s’ha desenvolupat dins de les línies educatives de la CUM, un campus universitari,  que té com objectiu principal ajudar a cobrir les limitacions de l’actual formació universitària en temes marítims i posar les bases per la creació de plataformes de debat, intercanvi i investigació  en l’àmbit social i cultural, tenint com a referència el context mediterrani.

   

Alumnes a les aules del campus i al vaixell, durant les sessions dels curs

La participació en aquesta primera edició ha estat molt bona i 15 alumnes, la majoria dels quals tenien titulacions relacionades amb el món de la immersió, han pogut seguir el programa del curs i han realitzat les practiques de camp a  l’Àrea Protegida de les Illes Medes.

Els continguts educatius han estat estructurats en les temàtiques de legislacó, tècniques d’estudi en espècies i ecosistemes i en estudis d’impacte, instal•lacions d’aparells acústics, hidroacústica i ús de material audiovisuals. El professorat amb el que s’ha comptat ha estat format per  professionals de la seva área.

Share this post:
rootSUBMÓN realitza la primera edició del curs “tècniques d’estudi: Submarinisme científic”