Noticias/News/Notícies

NARVAL, un sistema de fondeig de baix impacte comercialitzat per SUBMON

on 15 de February de 2012

Per a contribuir a la reducció de la destrucció de praderies de posidònia SUBMON ha obtingut la llicència d’explotació d’un fondeig de baix impacte  que comercialitza amb el nom de NARVAL®.

NARVAL® és un sistema de fondeig dissenyat per ser instal·lat en fons sorrencs amb presència de posidònia o altres fanerògames. La seva instal·lació és respectuosa amb el medi, té un baix cost de manteniment i alta durabilitat. Ja han estat provats amb èxit a les Illes Medes i a Portlligat.

Muerto de hormigón sobre Posidonia

Ancla con haces de posidonia arrancados

Imatges de l’efecte dels morts de fondeig de formigó sobre posidònia i d’una àncora després d’haver fondejat en una praderia de posidònia

Aquest sistema és molt resistent, permet l’amarratge d’embarcacions de forma segura i còmoda, i és molt efectiu a l’hora de substituir dos dels responsables de la destrucció d’àmplies àrees de posidònia: els morts de fondeig de formigó i l’ancoratge lliure.

Fondeo Narval de bajo impacto en Islas Medas

Fondeig de baix impacte NARVAL® ubicat en la proximitat d’una praderia de posidònia

En la pròpia estratègia d’instal·lació d’aquests tipus de fondeig, SUBMON ofereix diagnosi ràpides per a cartografiar la posidònia en àrees de fondeig  i camps de boies, determinar quants i quins fondeigs tenen cert grau d’afectació sobre posidònia i estipular si cal retirar-los, reubicar-los o canviar-los per fondeigs de baix impacte.

Descarrega les especificacions tècniques
Share this post:
rootNARVAL, un sistema de fondeig de baix impacte comercialitzat per SUBMON