Noticias/News/Notícies

Iniciem el projecte “marinterior.cat” per acostar la flora i fauna marina a les escoles verdes rurals de Catalunya

on 15 de January de 2016

Aquest projecte, en el que col·laboren l’Obra Social “La Caixa” i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, comptarà amb la participació de 15 escoles verdes rurals de la província de Lleida.

Les escoles verdes són escoles acreditades pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Ensenyament, pel fet de desenvolupar accions que afavoreixen una bona actitud davant del medi ambient. Les escoles participants, a més de ser catalogades com a verdes, seran escoles rurals que formen part d’una ZER (zona escolar rural). Aquest concepte fa referència a l’agrupació de les escoles rurals públiques d’un territori, amb l’objectiu de compartir tant projecte educatiu com recursos.

Mostrando-a-los-escolares-una-estrella-de-mar

Divulgar el medi marí entre les escoles és crucial per fomentar la seva conservació, ja que els nens i nenes que avui són alumnes, són el futur de la nostra societat. A més, el mar i les espècies que l’habiten són, en general, grans desconeguts malgrat trobar-se ben a prop nostre. Aquest desconeixement pot ser major a mesura que ens allunyem de la zona litoral, raó per la qual aquest projecte es centra en les escoles de la província de Lleida, única de les quatre províncies catalanes que no està en contacte amb el Mar Mediterrani. Així, l’objectiu del projecte “marinterior.cat” és difondre les diferents espècies de flora i fauna que es troben al mar entre els/les alumnes d’educació primària de les zones rurals. Per fer-ho, es realitzaran una sèrie de xerrades-taller a les escoles seleccionades, tot fent una ruta al llarg del mes de març. Aquestes xerrades pretenen anar més enllà de la simple presentació oral, on l’alumnat tendeix a ser un espectador, potenciant la seva participació, interès i curiositat.
Mar Interior-SUBMON

Share this post:
SubmonIniciem el projecte “marinterior.cat” per acostar la flora i fauna marina a les escoles verdes rurals de Catalunya