Noticias/News/Notícies

Compra peix de pesqueries sostenibles i col·labora amb el nostre projecte de custòdia marina de l’Àrea de “Canyons del Maresme”

on 22 de Maig de 2014

Es compleix mig any des de que SUBMON iniciés un projecte de venda de peix de qualitat, pescat de forma sostenible i artesanal. Peix fresc del dia i de proximitat, provinent de pescadors artesanals d’Arenys de Mar que col•laboren en el nostre projecte de custòdia marina de l’àrea de “Canyons del Maresme”. Un pas més per tal de promocionar productes del “mercat de custòdia”, que potenciïn l’ús i la gestió del recurs de forma sostenible, que sigui compatible amb l’existència d’altres espècies.

Pescador artesanal

En Ramon Tarridas (pescador artesanal i president de l’Associació d’Armadors d’Arts Menors de Catalunya (ADAMEC) i de la Plataforma Mediterrànea de Pescadors Artesanals (MedArnet) i en Mauricio Pulido, del Comité de Cogestió del Sonso, son pescadors artesanals d’Arenys de Mar, que cada dos dimarts ens duen les cistelles de peix de custòdia. Hi podem trobar diferents varietats de peixos segons la temporada i el dia: rogers, sargs, besucs, sorells, sonsos, rates, tacons, variades, aranyes, bonítols i melves.

pescado de custodia

caja de pescado de custodia

Com funciona?

– Ens trobem dos dimarts al mes al local de SUBMON (C/Rabassa 49-51). Els pescadors ens porten el peix cap a les 18h, i tothom pot passar a recollir-lo a partir d’aquesta hora i fins les 20:30h. Si algú té problemes amb aquest horari que ens ho faci saber. Demanem un compromís mínim d’una cistella al mes.

– La setmana anterior a la recollida us enviem per correu l’enllaç a un formulari preguntant la quantitat de peix que voleu per aquell dimarts (cistelles de 2 ó 4Kg), i haureu de contestar abans del dilluns següent a les 20:00h. (S’acceptaran canvis d’última hora fins al mateix dimarts a les 11h del matí).

– El preu del peix és de 10€/Kg sense impostos, més el 10% d’IVA. Les cistelles són de 2Kg aproximats, amb la variació de preu corresponent.

– Cada compra té un suplement de 2€, tant si compreu una o dues cistelles de 2Kg. Aquests diners van destinats a l’associació i es fan servir per cobrir les despeses del local i de gestió.

– La forma de pagament es al moment i en efectiu. No obstant, si hi ha algun inconvenient o us es més fàcil, sempre podreu fer una transferència bancària a un número de compte que us facilitarem.

– El peix arriba en unes bosses de plàstic amb gel. Us recomanem que porteu una bossa de plàstic de congelats per endur-vos-les, ja que a vegades estan una mica mullades.

– Des de l’entitat es promouen activitats al voltant de l’àrea de custòdia marina, que periòdicament us anirem comunicant. Sobretot s’organitzen tallers de neteja de peix i es faciliten receptes de cuina amb peix, però també visites a la confraria de pescadors o sortides al àrea de custòdia, etc.

– En el cas que un dimarts no arribem a 5 persones apuntades, o els pescadors no hagin pogut sortir a pescar per mala mar, posposarem l’entrega buscant el dia que millor ens vagi a tots.

Si esteu interessats en apuntar-vos a l’iniciativa i promoure el consum responsable, alhora que teniu accés a peix fresc del dia, contacteu-nos.


taller limpieza pescado

taller limpieza pescado

Share this post:
SubmonCompra peix de pesqueries sostenibles i col·labora amb el nostre projecte de custòdia marina de l’Àrea de “Canyons del Maresme”