Noticias/News/Notícies

1er fòrum del tercer sector ambiental

on 13 de Febrer de 2009

L’observatori del Tercer Sector va organitzar aquest passat 12 de febrer un fòrum ambiental, que va reunir per primer cop a totes les entitats  del món associatiu i fundacional,  que treballen a favor del medi ambient.
L’Observatori del Tercer Sector és un centre de recerca especialitzat en el tercer sector, sense ànim de lucre i independent, amb la finalitat d’aprofundir i incrementar el coneixement sobre aquest sector i treballar per a la millora en el funcionament de les organitzacions no lucratives.

L’acte va estar presidit per Hble. Conseller  Franscesc Baltasar i Albesa i coordinat per en Pau Vila, de l’Observatori. A la Jornada hi van assistir un centenar de persones, pertanyents a diverses entitats com Depana, Fundació Catalana de l’Esplai, Xarxa de Custòdia del Territori, Unescocat, Xarxa de Voluntariat Ambiental, Obra Social de caixa Catalunya, Acció Natura, SUBMON i moltes altres.
El Fòrum es desenvoluparà al llarg de diverses sessions durant el 2009. Aquesta primera sessió es va plantejar per prioritzar temes de treball, que s’abordaran en les sessions posteriors.  A través d’un procés participatiu, es va arribar a poder llistar alguns dels temes que el conjunt d’assistents va decidir que son prioritaris a tractar:

1. Treball en xarxa i creació d’un banc de recursos comú
2. Millora de la comunicació externa
3. Millorar la incidència política
4. Noves eines de finançament estable i de continuïtat
5. Implicar més a la societat civil
6. Innovació al sector ambiental
7. Professionalització al tercer sector ambiental i més formació
8. Treballar amb altres sectors

Share this post:
root1er fòrum del tercer sector ambiental